Minik Alman PasTaLarı .. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Minik Alman PasTaLarı ..![]() Minik Alman Pastaları: 20 adet Malzemeler: 1kg un 125gr margarin (yumuşak) 1 su bardağı süt 3 yumurta 1 çay bardağı şeker 30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya) 1 tatlı kaşığı tuz yarım su bardağı ılık su Hazırlanması: Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin ![]() Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin![]() Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın![]() 200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun![]() Üzerine elekle pudra şekeri eleyin ![]() |
|
|
|