Kurabiyeler - Kurabiyeler Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurabiyeler - Kurabiyeler TarifiKurabiyeler Elmalı Strudel Malzemeler: Dolgu: 3 adet orta boy elma 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı su 1 su bardağı dövülmüş ceviz Yarım su bardağı fındık Yarım su bardağı kuru üzüm 1 çay kaşığı tarçın Hamur: 150 g eritilmiş margarin 1 çay bardağı toz şeker 1 yumurta sarısı 1 çay bardağı süt 1 poşet Dr Oetker Sade Kek Karışımı1 yumurta akı Üzeri için: 1 yemek kaşığı Dr Oetker Pudra ŞekeriHazırlanışı: Dolgu: Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayın Toz şeker ve su ile suyunu çekinceye kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirin Ceviz, fındık ve kuru üzümü ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirin Ocaktan alıp tarçını ilave edin ve soğumaya bırakın Hamur: Margarin, şeker, yumurta sarısı, süt ve sade kek karışımı ile yumuşak bir hamur hazırlayın Hamuru dört eşit parçaya ayırın ve her birini merdane ile 1’er cm kalınlığında açın Üzerlerine elmalı içi paylaştırarak yayın ve rulo şeklinde sarın Yağlanmış tepsiye koyup üzerlerine yumurta akı sürün ve pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 165°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 165°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dakika Soğuduktan sonra üzerlerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin ![]() Çıtır Kurabiye Malzemeler: Hamur: 100 g margarin 1 yumurta sarısı 1 limon kabuğu rendesi Yarım çay bardağı toz şeker 1,5 çay bardağı yulaf ezmesi 2,5-3 çay bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozuyumurta akı 1 çay bardağı yaprak badem Dolgu: 1 çay bardağı çilek reçeli Hazırlanışı: Hamur: Margarin, yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi, toz şeker, yulaf ezmesi, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın Bu hamuru 2-3 mm kalınlığında açıp çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta akı sürün Yaprak bademleri de üzerlerine serpin ve pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika Fırından çıkartıp soğutun Dolgu: Kurabiyelerin düz taraflarına çilek reçeli sürün ve ikişer ikişer yapıştırın ![]() İkinci Bahar Malzemeler: Hamur: 1 yumurta 100 g margarin 1 çay bardağı toz şeker 1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin1,5-2 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu1,5 yemek kaşığı Dr Oetker KakaoÜzeri için: 1 tatlı kaşığı hindistancevizi 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı fındık kırığı Hazırlanışı: Hamur: Yumurta, margarin, toz şeker, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ilave edin ve iyice yoğurun Her iki hamuru da 0,5 cm kalınlığında açın Kakaolu hamurdan ağaç gövdesi şekli çıkartın ve yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisinin alt kısmına yerleştirin (üst kısmına yapraklar dizilecek) Kalan hamurlardan kalıp yada bıçak yardımı ile değişik yaprak şekilleri kesin Üzerlerine su sürün, hindistancevizi, toz şeker ve fındık kırığı serpin Bu iki renkli yaprakları ağaç gövdesinin üst kısmına dağınık bir şekilde (ağaç dalları gibi), dıştan içe doğru sıralayın Üzerlerine tekrar su sürün, ikinci sıra yaprak dizin ve pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika İncirli Rulolar Malzemeler: Dolgu: 1 yumurta 2 yemek kaşığı süt Yarım çay bardağı toz şeker 1 çay kaşığı Dr Oetker Kakao1 çay kaşığı tarçın 4-5 adet küçük küpler halinde doğranmış kuru incir Yarım çay bardağı kuru üzüm Yarım çay bardağı öğütülmüş tuzsuz badem Hamur: 1 yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt 1 çay bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri2,5-3 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma TozuÜzeri için: 2 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Dolgu: Yumurta, süt, şeker, kakao ve tarçını iyice karıştırıp incir, kuru üzüm ve bademleri ekleyin Hamur: Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın ![]() Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın Üzerlerine incirli içi paylaştırarak sürün ve rulo yapın Alüminyum folyoya sarıp buzlukta yarım saat bekletin Tarçın ve şekeri karıştırın ve bu karışımla buzluktan çıkardığınız ruloları bulayın 1’er cm kalınlığında dilimler kesin Fırın tepsisine dizin ve pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika Kayısı Güneşleri Malzemeler: Hamur: 1 yumurta akı 1 yumurta 100 g margarin 1 çay bardağı toz şeker 1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin2,5-3 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu1 yumurta sarısı Yarım çay bardağı yaprak badem Dolgu: Yarım su bardağı kayısı marmelatı Hazırlanışı: Hamur: 1 yumurta akı, 1 yumurta, margarin, toz şeker, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın 2-3 mm kalınlığında açıp yuvarlak çiçek şeklindeki kalıpla kesin Bu yuvarlakların yarısının ortalarını daha küçük yuvarlak bir kalıpla kesin Halka şeklindeki (ortaları kesilmiş) kurabiyelerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp badem serpin Bütün hamurları fırın tepsisine dizin ve pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika Dolgu: Soğuduktan sonra yuvarlak kurabiyelere kayısı marmelatı sürün ve üzerlerine halka kurabiyeleri kapatın Kurabiyelerin ortalarını kalan marmelat ile doldurun![]() Pufidik Malzemeler: Hamur: 250 g oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta sarısı 1 su bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri1 çay bardağı hindistancevizi 1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin4-4,5 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu1 yumurta akı Üzeri için: 3 yemek kaşığı reçel 1 çay bardağı hindistancevizi Hazırlanışı: Hamur: Margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri ve 1 çay bardağı hindistancevizini karıştırın Üzerine şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ilave edip iyice yoğurun Yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın, yumurta akına batırıp fırın tepsisine dizin ve pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Soğuyan kurabiyeleri önce reçele sonra hindistancevizine batırın ![]() Pratik Kurabiye Malzemeler: Hamur: 250 g margarin Yarım su bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri3 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma TozuÜzeri için: 1 poşet Dr Oetker Şekerli VanilinYarım su bardağı Dr Oetker Pudra ŞekeriHazırlanışı: Hamur: Derin bir kap içerisinde margarin ve pudra şekerini iyice çırpın Elenmiş un, 1 poşet şekerli vanilin ve hamur kabartma tozunu da ilave ederek sertçe bir hamur elde edin Ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve şekil verin Tepsiye dizip pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika Sıcakken üzerine 1 poşet şekerli vanilin ile karıştırılmış pudra şekerini serpin ![]() Cevizli Cimcime Malzemeler: 1,5 çay bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri100 g margarin 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 2,5 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı öğütülmüş ceviz Hazırlanışı: Pudra şekeri, margarin ve yumurtayı mikserin hamur karıştırıcı uçları ile iyice çırpın Yoğurt, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 3-4 dakika daha çırpın Kuru üzüm ve cevizi ilave edip iyice karıştırın Hamurdan kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ikinci bir kaşık yardımı ile yağlanmış tepsiye koyun Hamurun tamamını bu şekilde tepsiye aldıktan sonra pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika Fındıkpare Malzemeler: Hamur: 125 g margarin 1 çay bardağı toz şeker 1 yumurta 1,5 çay bardağı ince öğütülmüş fındık 1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin2 su bardağı un Üzeri için: Bütün fındık Hazırlanışı: Hamur: Margarini şekerle iyice çırpın Yumurta, öğütülmüş fındık, şekerli vanilin ve unu ekleyip iyice yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp yuvarlayın ve tepsiye sıralayın Topların üzerine birer adet bütün fındık batırın ve pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 10-15 dakika Tarçınlı Kalpler Malzemeler: 150 g margarin 1 çay bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri1 tatlı kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı rom (arzuya göre) 2,5-3 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma TozuHazırlanışı: Margarin ve pudra şekerini mikser ile 2-3 dakika çırpın Tarçın, arzuya göre rom, elenmiş un ve hamur kabartma tozunu ekleyerek iyice yoğurun 0,5 cm kalınlığında açıp kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesin Yağlanmış tepsiye sıralayıp pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika Fırından çıkartıp üzerine pudra şekeri serpin Soğutup dilimleyerek servis yapınYıldız Kurabiye Malzemeler: 125 g margarin 1,5 çay bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri1,5 çay bardağı öğütülmüş ceviz içi 1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin 2,5 su bardağı un Hazırlanışı: Margarin ve pudra şekerini 2-3 dakika çırpın Ceviz içi, şekerli vanilin ve elenmiş unu ekleyerek iyice yoğurun Merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın Yıldız kalıplarla kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Limonlu Kurabiye I Malzemeler : (6-8 kişi için) 250 gram margarin 1 su bardağı tozşeker 4 su bardağı un 2 adet yumurta 1 paket Kabartma Tozu 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı : Derin bir kaba margarin, tozşeker ve unu alın Yumurta, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin İyice yoğurun Daha sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi sararıncaya kadar pişirin Fırını kapattıktan sonra kurabiyeleri 10 dakika daha fırında tutun Daha sonra çıkarıp servis yapın![]() Limonlu Kurabiye II Malzemeler: Hamur: 2 yumurta sarısı 250 g eritilmiş margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 4,5-5 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma TozuÜzeri için: 2 yumurta akı susam Hazırlanışı: Hamur: Yumurta sarılarını margarin, sıvı yağ, yoğurt, limon suyu, tuz ve mahlep ile karıştırın Un ve hamur kabartma tozu ekleyip iyice yoğurun 0,5 cm kalınlığında açın ve değişik şekildeki kalıplarla kesin Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve pişirin ![]() Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Mahlepli Kurabiye Malzemeler: Hamur: Yarım çay bardağı sirke 3 yemek kaşığı yoğurt 250 g margarin 1 çay kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı mahlep 4-4,5 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma TozuÜzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Hamur: Sirke, yoğurt, margarin, tuz, şeker ve mahlebi karıştırın Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin 0,5 cm kalınlığında açın ve değişik şekillerdeki kalıplarla kesin Fırın tepsisine dizip yumurta sarısı sürün ve pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Mısır Gevrekli Kurabiye Malzemeler: Hamur: 250 g margarin 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı ince kırılmış mısır gevreği 1 tatlı kaşığı tuz 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber 2,5-3 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma TozuÜzeri için: 1 yumurta sarısı Çörekotu Hazırlanışı: Hamur: Margarin, yoğurt, zeytinyağı, mısır gevreği, tuz ve kırmızı tozbiberi karıştırın Un ve hamur kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun 0,5 cm kalınlığında açıp değişik şekillerdeki kalıplarla kesin Yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve pişirin ![]() Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Susamlı Kurabiye Malzemeler: Hamur: Yarım çay bardağı sirke 1 yumurta sarısı 250 g margarin 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 4-4,5 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma TozuÜzeri için: 1 yumurta akı 1 çay bardağı susam Hazırlanışı: Hamur: Sirke, yumurta sarısı, margarin, şeker ve tuzu iyice karıştırın Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip yoğurun 0,5 cm kalınlığında açarak değişik şekillerde kesin Önce yumurta akına, ardından susama batırın ve pişirin ![]() Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika İsot Kurabiyesi Malzemeler: Hamur: 1 yumurta 250 g margarin 2 çay kaşığı tuz 1-1,5 tatlı kaşığı pul biber 4-4,5 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma TozuÜzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Hamur: Yumurta, margarin, tuz, pul biber, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin 1 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıplarıyla kesin Fırın tepsisine sıralayıp yumurta sarısı sürün ve pişirin ![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika |
|
|
|