Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, mutarotti, rapunzela

Rapunzela mutarotti böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rapunzela mutarotti böreği



Malzemeler
[*]Yufka[*]Sucuk[*]Kaşar Peyniri[*]Yumurta[*]Çıtır pane harcı[*]Kızartmak için yağNot: 1 adet yufkadan 4 adet börek çıktığını düşünerek kendinize göre hesaplayın ve iç malzemesini ne kadar koyacağınız da size kalmış, bir kangal sucuk yaklaşık 15 tane börek yapıyor
Hazırlanışı:
  • Yufkaları dört eşit parçaya bölerek üçgenler elde edin
  • Sucuk ve kaşarları küçük kareler halinde doğrayın
  • Üçgenlerin ortasına istediğiniz kadar iç harç koyun ve resimde görüldüğü gibi sarın
  • Bu şekilde hazırladığınız börekleri önce az tuz ile çırpılmış yumurtaya ardından da çıtır pane harcına bulayın
  • Kızdırılmış yağda ve orta harlı ateşte kızarıncaya kadar pişirin, altının çok açık olmamasına dikkat edin çünkü yumurtanın da etkisiyle birden kızarıp yanabilirler, yağ iyice ısındıktan sonra ocağınızın ayarını orta seviyeye getirebilirsiniz
  • Kızaran börekleri sıcak olarak servis yapabilirsiniz
wwwtesekkür-edmeyi-unutmayınbu-ne-biçim-linkwebhattıcom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.