Kalıpta Maydanozlu Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalıpta Maydanozlu Tavuk2 Tavuk budu, herbiri 275 g ağırlında1 Küçük soğan, dörde bölünmüş 1 Defne yaprağı Tuz ve karabiber 1 Yemek kaşığı toz jelatin 3 Yemek kaşığı soğuk su 2 Katı yumurta, doğranmış 40 g iyice doğranmış maydanoz 1 850 ml 'lik bir metal kalıbı soğuk suyla ıslatın ve buzdolabına koyun![]() 2 Tavuğu, soğan ve defne yaprağıyla birlikte bir tencereye koyup üzerine soğuk suyu ekleyin Tuz ve biberle tatlandırıp bir taşım kaynatın Üste cıkan köpükleri alın, üstünü kapatıp 45 dak pişirin ( Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı )![]() 3 Pişme suyunun 600 ml#39;sini ayırın4 Tavuğun derisini ve kemikleri ayırıp, eşit parcalar halinde kesin5 Jelatini suya döküp 5 dak süngerleşinceye kadar bırakın Kaseyi bir tencerenin içinde sıcak suda bırakın 1 - 2 dak jelatin çözülünceye dek karıştırın Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandırın![]() 6 Bir kasede tavuğu haşlanmış yumurtalarla dikkatlice harmanlayın Maydonozun 2/3 #39; ünü ekleyip karıştırın![]() 7 Tavuk karışımını soğutulmuş kalıba yerleştirin Jelatinle kalıbı doldurun Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karıştırın![]() 8 Kalıbı ve maydanozlu jelatini ayrı ayrı buzdolabına koyup 6 saat veya bir gece soğutun![]() 9 Servis için: Kalıbın kenarlarından çıkmış parcaları parmagınızla düzeltin Kalıbı 1-2 dak çok sıcak suyun içine koyup sonra üstüne bir tabak koyup ters çevirin Jelatinli karışımı kesip küçük küçük yanında servis yapın
|
|
|
|