yuvalama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
yuvalama![]() MALZEMELER 250 gr parça kuzu eti 200 gr kıyma 1 bardak pirinç 1 bardak nohut 8 bardak su 4 bardak yoğurt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı Kuru nane Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Nohutu geceden ıslatın Pirinci yıkayıp, soğuk suda 1 saat bekletin Kıyma, pirinç, tuz ve karabiberi blenderda karıştırın Elinizi ıslatarak, nohut büyüklüğünde köfteler yapın Köfteleri kaynayan tuzlu suda 2 dakika pişirip, çıkarın Kenarda bekletin Nohutu etle birlikte pişirin Suyunu ve tuzunu ekleyin Etler pişince, yuvalamaları içine atıp, kaynatın Yoğurdu yumurtayla birlikte çırpın Çorbanın içine yavaş yavaş karıştırın Kaynamaya başlayana kadar, karıştırma işlemini sürdürün 20 dakika kaynatın Kızgın yağa naneyi dökün ve yağı çorbanın üzerine gezdirin Servise hazırlayın Yuvalama, Antep?e özgü bir yemektir![]() Ne MutLU Antepliyim diyene |
|
|
|