![]() |
Balık Nuget |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Nuget![]() Malzemeler: * 1 marul * 1 soğan * Karabiber * 200 gr kiraz domates * Tuz * 3-4 çorba kaşığı sirke * 4 çorba kaşığı zeytinyağı Balık ve Hamur İçin : * 400 gr somon balığı * 2 dal biberiye * 2 yumurta * 1 çorba kaşığı sıvıyağ * Tuz * Karabiber * 100 ml soda * Kırmızı toz biber * 150 gr un * 2 çorba kaşığı limon suyu Ayrıca : * 300 gr sıvıyağ * 4 çorba kaşığı salata sosu Hazırlanması: * Marulu ayıklayıp yıkayın ![]() ![]() * Sos için soğanı soyup küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() * Filetoları temizleyip 2-4 cm büyüklüğünde şeritler halinde kesin ![]() * Biberiyeleri yıkayın, ayıklayıp kıyın ![]() * Fırını 100 dereceye ayarlayıp ısıtın ![]() * Hamur için yumurtaları, 125 gr un, sıvıyağ, biberiye ve soda ile karıştırın ![]() ![]() * Balığı tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın ![]() ![]() * Yağı tencerede kızdırın ![]() ![]() ![]() * Salatayı tabaklara paylaştırıp hazır salata sosunu ekleyin ![]() * Balıkları tabağa ilave edip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|