Sıcak tahin helvası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sıcak tahin helvasıMalzemeler 300 Gr Sade tahin helvası1 Çay bardağı süt 1 Tatlı kaşığı tereyağı 1/2 Limon suyu 1 Limon kabuğu rendesi Yapılışı •Öncelikle fırını 200 derecede ısıtın ![]() •Bütün malzemeleri çatalla ezerek iyice karıştırın (Birazcık kol yoruyor, bir ara el bılenderı ise karıştırmak istesem de, kıvamını bozar diye korkup vazgeçtim )•Fırına dayanıklı kâselere, ya da bir borcam kapağına 1 cm kalınlığında pay edin![]() •Helva kâselerini, sıcak fırının üst rafına yerleştirin ve 4-5 dk Pişirin![]() •Daha sonra, fırının sadece ızgara özelliğini kullanarak, üzerlerini kızartın ![]() Notlar; & Tatlıyı sıcak fırına vermemizin nedeni; ızgaranın sadece üzerini kızartması Direk ızgarayı çalıştırırsak, tatlının içi soğuk kalıyor![]() & Tatlının sadece ızgara yapıldığı dakikalarda gözünüz hep fırında olsun, çok çabuk yanabiliyor ![]() & Tatlının mutlaka sıcak yenmesi gerekiyor, ertesi gün mikrodalgada ısıtabilirsiniz, aynen ilk yapıldığı lezzette oluyor ![]() & Tahin Helvası olarak Koska'nın 500 Gr lık paket olanlarından kullandım, miktarını göz kararı ayarladım ama 300-350 gr kullandığımı düşünüyorum
|
|
|
|