![]() |
Sıcak tahin helvası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıcak tahin helvasıMalzemeler 300 Gr ![]() 1 Çay bardağı süt 1 Tatlı kaşığı tereyağı 1/2 Limon suyu 1 Limon kabuğu rendesi Yapılışı •Öncelikle fırını 200 derecede ısıtın ![]() •Bütün malzemeleri çatalla ezerek iyice karıştırın ![]() ![]() •Fırına dayanıklı kâselere, ya da bir borcam kapağına 1 cm ![]() ![]() •Helva kâselerini, sıcak fırının üst rafına yerleştirin ve 4-5 dk ![]() ![]() •Daha sonra, fırının sadece ızgara özelliğini kullanarak, üzerlerini kızartın ![]() Notlar; & Tatlıyı sıcak fırına vermemizin nedeni; ızgaranın sadece üzerini kızartması ![]() ![]() & Tatlının sadece ızgara yapıldığı dakikalarda gözünüz hep fırında olsun, çok çabuk yanabiliyor ![]() & Tatlının mutlaka sıcak yenmesi gerekiyor, ertesi gün mikrodalgada ısıtabilirsiniz, aynen ilk yapıldığı lezzette oluyor ![]() & Tahin Helvası olarak Koska'nın 500 Gr ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|