Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
helvası, sıcak, tahin

Sıcak tahin helvası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sıcak tahin helvası

Malzemeler

300 Gr Sade tahin helvası
1 Çay bardağı süt
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1/2 Limon suyu
1 Limon kabuğu rendesi

Yapılışı

•Öncelikle fırını 200 derecede ısıtın

•Bütün malzemeleri çatalla ezerek iyice karıştırın (Birazcık kol yoruyor, bir ara el bılenderı ise karıştırmak istesem de, kıvamını bozar diye korkup vazgeçtim)

•Fırına dayanıklı kâselere, ya da bir borcam kapağına 1 cm kalınlığında pay edin

•Helva kâselerini, sıcak fırının üst rafına yerleştirin ve 4-5 dk Pişirin

•Daha sonra, fırının sadece ızgara özelliğini kullanarak, üzerlerini kızartın

Notlar;

& Tatlıyı sıcak fırına vermemizin nedeni; ızgaranın sadece üzerini kızartması Direk ızgarayı çalıştırırsak, tatlının içi soğuk kalıyor

& Tatlının sadece ızgara yapıldığı dakikalarda gözünüz hep fırında olsun, çok çabuk yanabiliyor

& Tatlının mutlaka sıcak yenmesi gerekiyor, ertesi gün mikrodalgada ısıtabilirsiniz, aynen ilk yapıldığı lezzette oluyor

& Tahin Helvası olarak Koska'nın 500 Gr lık paket olanlarından kullandım, miktarını göz kararı ayarladım ama 300-350 gr kullandığımı düşünüyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com