![]() |
Sıcak Şarap Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıcak Şarap YapımıSıcak şarap, karlı ve soğuk kış gecelerinin en sevilen içeceklerinden biridir ![]() Malzemeler: 1 litre kırmızı şarap (çok iyi olmasına gerek yok) 1/8 litre su 60 gr şeker Tarçın ( çubuk olmalı (3-4 cm), toz olursa bulanıklık yaratır) Karanfil Yarım limon kabuğu veya iki dilim limon (Portakal kabuğu da deneyebilirsiniz) 1 ![]() Şekeri ve diğer malzemeleri suda kaynatıp 20-30 dakika soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Kırmızı şarabı çok kısık ateşe koyun ![]() Isınmaya başlayınca şekeri, limon kabuklarını, tarçını ve karanfili ekleyin ve karıştırın ![]() ![]() Yeteri kadar ısınınca servis yapabilirsiniz ![]() şeker yerine bal kullanarak değişik tatları deneyebilirsiniz ![]() Servis yapmadan bir tadın; eğer alkolun az olduğunu düşünüyorsanız çok az votka eklenebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|