Mantarlı Tavuk Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Tavuk SarmaMantarlı tavuk sarma tarifi; akşam yemekleriniz için hazırlayabileceğiniz hem hafif hem de pratik bir seçenek… ![]() Orta büyüklükte doğrayın ![]() Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın ![]() İçine mantarları ekleyip arada bir karıştırarak pişirin ![]() Mantarlar suyunu bıraktığında tuz, kekik ve ceviz içini ilave edip karıştırın ![]() Mantarlar suyunu çekene kadar pişirip, tavayı ocaktan indirin ![]() Taze soğanları temizleyip yıkayın ![]() Tavuk göğüslerini döverek inceltin ![]() Tuz ve karabiberle harmanlayın ![]() Dikdörtgen elde edecek şekilde tavuk etlerini düz bir zemine yerleştirin ![]() Tam ortasına mantarlı harç ve taze soğanları koyun ![]() Rulo biçiminde sıkıca sarın ![]() Şeklinin sabit kalması için 2 parmak aralıklarla kürdan batırın ![]() Tavuk sarmayı yağlanmış fırın tepsisine alın ![]() 1 su bardağı suyu ekleyin ![]() Tepsinin üzerini folyo ile kaplayın ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin ![]() Pişen tavuk sarmayı fırından çıkarıp dilimleyin ![]() Pilavla birlikte servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]()
|
|
|
|