Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bar, böreği, börek, katlı, kıymalı, limonlu, patatesli, yaz

Üç Katlı Limonlu Bar, Patatesli Kıymalı Börek ve Yaz Böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üç Katlı Limonlu Bar, Patatesli Kıymalı Börek ve Yaz Böreği





Malzemeler
  • yarım su bardağı oda sıcaklığında margarin / tereyağı
  • 1/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı un
krem peynir dolgusu
  • 225gr labne peyniri
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet büyük boy yumurta
2 çay kaşığı limon suyu
limonlu kat için:
  • 4 adet büyük boy yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • bir su bardağının dörtte üçü kadar toz şeker
  • bir su bardağının dörtte üçü kadar su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin / tereyağı
Hazırlanması:
[*]oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini mikserle yüksek hızda karıştırın Vanilyayı ekleyin Unu ilave ettikten sonra düşük hızda malzemeler özleşene dek karıştırın Hamuru 20x20cm ebatlarında yağlanmış bir kalıba, elinizle düzleştirerek, yayın Buzdolabında yarım saat bekletin Dolaptan çıkardıktan sonra çatalla üzerinde delikler açın Orta hararetli fırında yarım saat pişirin[*]Hamur pişerken krem peynirli dolguyu hazırlayın Krem peyniri ve 1,5 su bardağı pudra şekerini karıştırın Yumurtayı ve limon suyunu ekleyin Orta hızlı mikserle krema kıvamına gelene dek karıştırın Kabın üzerini folyo ile kapatıp buzdolabında bekletin[*]Limonlu kat için yumurta sarılarını, mısır nişastasını ve toz şekeri ateşe dayanıklı cam bir kapta karıştırın Kabı kısık ateşin üzerine oturtun Yavaş yavaş karıştırarak su ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın Ateşi biraz yükselterek krema kıvamına gelene dek pişirin Kabı ateşin üzerinden indirin Rendelenmiş limon kabuğu ve 2 yemek kaşığı yağı ekleyin İyice karıştırın 10 dakika soğumaya bırakın[*]Fırından çıkardığınız hamuru ılınması için bekletin Buzdolabında beklettiğiniz krem peynirli dolguyu bir spatula yardımıyla hamurun üzerine yayın Onun üzerine limonlu karışımı yayın Orta hararetli fırında limonlu karışımın üzeri altın rengi gibi olana dek pişirin Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin Sonra 1 saat buzdolabında bekletin Üzerine pudra şekeri serpip, dikdörtgen şekilde dilimleyerek servis yapın

Patatesli Kıymalı Börek

12 adet

Malzemeler:
Hamuru:
  • 1kg un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1- 1,5 ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 75gr tereyağı
  • 2 yumurtanın sarısı
  • İç harcı:
  • 200gr kıyma
  • 1 büyük patates
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı doğranmış maydanoz
Hazırlanması:
[*]Soğanları yemeklik doğrayıp kıyma ile kavurun Kıyma bıraktığı suyu çekince soyulup yıkanmış patatesi üzerine rendeleyin (rendenin büyük gözü ile) Bir süre de patatesi ile kavurmaya devam edip tuzunu, karabiberini ve maydanozunu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp böylece 10 dakika kısık ateşte pişirin Pişince soğumaya bırakıp hamuru hazırlamaya başlayın[*]Unu hamur yoğurma kabına eleyin Yoğurdu, zeytinyağını, kabartma tozunu, tuzu ve ılık suyu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin Hamuru 6 bezeye ayırıp 15 dakika dinlendirin Bu arada tereyağını eritin 15 dakika sonunda her bir bezeyi açabildiğiniz kadar ince yufkalar halinde açın Fırçayla yufkanın her tarafını yağlayın Yufkayı rulo halinde sarın Sardığınız ruloları 4 parmak genişliğinde kesin Kestiğiniz her parçayı anında buzdolabına kaldırıp hamurların donmasını sağlayın (Eğer börekleri ertesi gün için yapıyorsanız hamurları bu halde 1 gece bekletebilirsiniz) Aynı işlemi diğer hamurlar için de yapın[*]Buzdolabından çıkardığınız donmuş hamurları merdaneyle açarak yaklaşık 10x8 cm ebatlarında dikdörtgenler elde edin Açtığınız her bir hamura bir tatlı kaşığı içten koyarak rulo şeklinde kapatın Börekleri katlama yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin

Yaz Böreği

5 kişilik
Malzemeler:
  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 adet iri havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
  • 1 adet yumurtanın akı
  • tuz
Hazırlanması:
[*]Havucu ve patatesleri haşlayın Haşlanmış havucu ve patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin Haşlanmış bezelyeyi, rendelenmiş kaşarı ve tuzu diğer karışıma ekleyin[*]4 adet milföy hamurunu kare olacak şekilde dizip yapıştırın Hazırladığınız harcı üzerine yayıp rulo şeklinde sarın Buzlukta yarı yarıya donana kadar bekletin Yarım cm aralıklarla keserek yağlanmış tepsiye dizin[*]Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.