06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ev pidesi, ratatouille, kartopu, çay kurabiyesi

Ev pidesi:
Malzemeler:
- 1 yumurta akı
- 150g oda sıcaklığında yağ (margarin, tereyağı) veya 1/2 sb
'dan biraz fazla zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 paket (10g) kabartma tozu
- kıymalı iç:
- 300g kıyma
- 2 rendelenmiş soğan
- 2 domates rendesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- peynirli iç:
- 4 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 2 domates rendesi
- 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanması:
[*]Kıymalı iç için baharatlar hariç tüm malzemeyi kavurun, en son tuz ve karabiberi ekleyin Peynirli iç için listedeki tüm malzemeleri karıştırın [*]Hamur malzemelerinin hepsini karıştırın Hamuru istenilen büyüklükte pide şekline getirerek iç malzeme ile doldurun Üzerine yumurta sarısı sürün ve yeşil biber ile süsleyin [*]175C fırında 25-35 dakika pişirin
Ratatouille:
Malzemeler:
- 1 patlıcan, küp küp doğranmış
- 4 kabak, küp küp doğranmış
- 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı taze kekik, doğranmış
- tuz, karabiber
- 10 adet domates
- 2 dolmalık biber, kırmızı ve sarı
- 4 diş sarımsak, doğranmış
- 2 soğan, piyazlık (yarım ay şeklinde) doğranmış
- yarım su bardağı taze fesleğen, doğranmış
- yarım su bardağı maydanoz, doğranmış
Hazırlanması:
[*]Fırını 200C'ye getirin Patlıcanı, kabağı, 1/2 sb zeytinyağını, 1 yemek kaşığı taze kekiği, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1/2 tatlı kaşığı karabiberi karıştırın Karışımı fırın tepsisine yayıp ısınmış fırında közleyin (30-60 dk)[*]Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp her birini 4-6 eşit parçaya bölün [*]Biberleri ocakta közleyin, soyup çizgi şeklinde doğrayın [*]Patlıcan ve kabaklar közlenince 2 yk zeytinyağını geniş ve derin bir tavada ısıtın Sarımsak ve soğanları ekleyip 4 dk kavurun Domates ve biberleri ekleyip 7 dk daha kavurun Patlıcan, kabak, 1/4 sb fesleğen, kekiği, tuz ve karabiber ilave edin Ateşi kısıp yarım saat pişirin
Hindistan cevizli Kartopu:
Malzemeler:
- 3-4 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı süttozu
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 200 ml çiğ krema
Hazırlanması:
[*]Hepsi karıştırılıp yoğrulur, minik yuvarlaklar yapılıp hindistan cevizine bulanır (Katılaşması için buzdolabında muhafaza edin)[*]İstenirse küçük kağıt kalıplarda servis yapılır
Çay kurabiyesi:
Bu da bir Dr Oetker tarifi İsmi gibi çayın yanına çok güzel giden bir kurabiye
Malzemeler:
- 2,5 çay bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı eritilmiş margarin/zeytinyağı
- 1 paket vanilya (5g)
- 4,5-5 su bardağı un
- 1 paket (10g) kabartma tozu
Hazırlanması:
[*]2,5 çay bardağı toz şeker'den 2 yemek kaşığı, 2 yumurtadan da birinin akını kurabiyelerin üzeri için ayırın Kalanı diğer malzemelerle karıştırın [*]Hamuru isterseniz 1/2cm kalınlığında açıp kalıplarla kesin ,isterseniz de elinizde yuvarlayın Her birini yumurta akına ve şekere batırıp önceden ışınmış 175C fırında 25-35 dk pişirin
|
|
|