![]() |
Samsa Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Samsa TatlısıSamsa Tatlısı Samsa Tatlısı Tarifi - Samsa Tatlısı Nasıl Yapılır - Samsa Tatlısı Malzemeleri Samsa Tatlısı MALZEMELER Milföy (1 paket), Ceviziçi (1 bardak), Yumurta (1 adet), Şeker (3 çorba kaşığı), Şerbeti için: Toz Şeker (2 bardak), Su (2 bardak), Limon (1/4 dilim) HAZIRLANIŞI 1 1 Bir tencerenin içine 2 su bardağı şeker, 2 bardak su ve çeyrek limon dilimi ekleyin ve kaynatın ![]() ![]() 2 5 adet milföy hamurunu üst üste koyun ve mer-dane yardımıyla kare formunda genişleterek açın ![]() ![]() 3 Bir kabın içinde 1 bardak ceviz içi, 1 yumurta akı ve 3 kaşık şekeri karıştırarak macun haline getirin ![]() ![]() ![]() 4 Bu işlemi tamamlamak için, içine ceviz koyduğunuz hamurunun bitiş noktasından uzunlamasına kesin ![]() ![]() ![]() 5 Elde ettiğiniz şeritleri bıçak yardımıyla yatay formda (2-3 cm kalınlığında) kesin ve bu parçaları fırın tepsisine dizin ve önceden 190 derece ısıtılmış fırına verin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|