![]() |
Cevizli Ay Çöreği (10-12 adet) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Ay Çöreği (10-12 adet)MALZEMELER Üzerine Sürmek İçin: 1 Yumurta Sarısı 2 Çorba Kaşığı Susam Mayalı Hamur Malzemesi 4 ![]() 3 Tatlı Kaşığı Toz Maya 2 Kahve Fincanı Margarin ![]() 1 ![]() 1/2 Su Bardağı Ilık Süt 2 Yumurta 1/2 Çay Kaşığı Tuz İç Malzemesi 5 Su Bardağı Çekilmiş Badem, Fındık 2 ![]() 2 Tatlı Kaşığı Kakao 1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz 1 Su Bardağı Doğranmış Kuru Üzüm 1 Çay Kaşığı Tarçın 2 Yumurta Akı HAZIRLANIŞI Mayalı Hamuru Hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün ![]() ![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve her birini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açın ![]() İç malzemesinin tümünü karıştırın ![]() ![]() Açtığınız hamurların ortasına hazırladığınız iç malzemesini yerleştirin ![]() ![]() Hazırladığınız ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|