![]() |
Pastalar - Pastalar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastalar - Pastalar TarifiPastalar Çikolata Hazinesi Malzemeler: Pandispanya: 1 poşet Dr ![]() 3 yumurta 9-10 yemek kaşığı su 1 su bardağı kavrulmuş ve öğütülmüş fındık Dolgu: 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı soğuk süt Kaplama: 1 paket Dr ![]() 1,5 su bardağı soğuk süt 1 poşet Dr ![]() 2,5 çay bardağı süt 40 g çikolata rendesi Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Soğutup enlemesine ikiye kesin ![]() Dolgu: Bıçak yardımı ile üst patın ortasından 14 cm çapında bir yuvarlak çıkartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaplama: Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kırmızı Başlıklı Kız Malzemeler: Pandispanya: 1 poşet Dr ![]() 3 yumurta 10 yemek kaşığı su 1 yemek kaşığı Dr ![]() 2 tatlı kaşığı tarçın Krema: 1 poşet Dr ![]() 2,5 su bardağı su 1 adet orta boy elma (küçük küpler halinde doğranmış) 1 paket Dr ![]() 1,5 su bardağı soğuk süt Süslemek için: 2 adet orta boy elma 1 limonun suyu 1 poşet Dr ![]() 2 yemek kaşığı toz şeker 2,5 çay bardağı su 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su, kakao ve tarçınla 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Soğutup enlemesine keserek üç eşit parçaya ayırın ![]() Krema: Vanilinli pudingi su ile karıştırarak pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pastanın alt patına bir miktar krema sürün ![]() ![]() ![]() Elmaları yıkayıp dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızıl Irmak Malzemeler: Pandispanya: 1 tatlı kaşığı Türk Kahvesi 1 çay bardağı su 1 poşet Dr ![]() 3 yumurta Krema: Yarım çay bardağı Dr ![]() 3,5 çay bardağı süt 1 paket Dr ![]() Kahveli krema: 1 yemek kaşığı türk kahvesi 2,5 çay bardağı süt 1 poşet Dr ![]() Üzeri için: Yarım su bardağı çekirdeksiz vişne tanesi Hazırlanışı: Pandispanya: 1 tatlı kaşığı kahveyi 1 çay bardağı su ile bir taşım kaynatın ve ılımaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 35-45 dakika Soğutun ve enlemesine üçe kesin ![]() Krema: Pudra şekerini ocakta bal rengi alıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pandispanyanın ilk patının üzerine kremanın 1/3'ni sürüp ikinci patı kapatın ![]() ![]() ![]() Kahveli krema: 1 yemek kaşığı kahveyi 2,5 çay bardağı süt ile bir taşım kaynatıp buzdolabında iyice soğutun ![]() ![]() ![]() Vişne tanelerini pastanın üzerine nehir şeklinde sıralayın ![]() ![]() Krokanlı Pasta Malzemeler: Krokan: 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı fındık kırığı 1 çay bardağı badem kırığı Pandispanya: 1 poşet Dr ![]() 3 yumurta 7-8 yemek kaşığı su 1 çay bardağı süt Krema: 1 paket Dr ![]() 1,5 su bardağı soğuk süt 1 adet muz Hazırlanışı: Krokan: Şekeri bir kaba alıp ocakta eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin ve her iki patı 1 çay bardağı süt ile ıslatın ![]() Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın ![]() Pandispanyanın bir patına bir miktar pasta kreması sürüp dilimlenmiş muzları dizin ve bir miktar krokan serpin ![]() ![]() ![]() ![]() Pavlova Pastası Malzemeler: Pandispanya: 1 poşet Dr ![]() 3 yumurta 10 yemek kaşığı su 2 yemek kaşığı rom 1 çay bardağı öğütülmüş antep fıstığı Krema: 1,5 su bardağı süt 4 çay kaşığı nescafe 1 yemek kaşığı rom 1 paket Dr ![]() 40 g sütlü çikolata rendesi Üzeri için: 2 yemek kaşığı öğütülmüş antep fıstığı Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ve rom ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 35-45 dakika Soğutup enlemesine ikiye kesin ![]() Krema: Sütü ılıtın, içinde nescafeyi eritin ve buzdolabında iyice soğutun ![]() ![]() ![]() Pandispanyanın alt patının üzerine nescafeli kremadan sürün ve çikolata rendesi serpin ![]() ![]() Şeftalili Pasta Malzemeler: Pandispanya: 1 poşet Dr ![]() 3 yumurta 7-8 yemek kaşığı su Krema: 1 paket Dr ![]() 1,5 su bardağı soğuk süt 4 adet taze şeftali 2 poşet Dr ![]() 4 silme yemek kaşığı toz şeker 3 çay bardağı su 2 çay bardağı şeftali suyu (Dr ![]() 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi Süslemek için: Şekerleme Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Soğuduktan sonra bıçak yardımıyla enlemesine ikiye kesin ![]() Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() 2 poşet tart jölesini şeker, su ve şeftali suyu ile karıştırarak 1 dakika kaynatın ![]() ![]() Pandispanyanın alt patına jöleyi her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vişneli Pasta Malzemeler: Pandispanya: 1 poşet Dr ![]() 4 yumurta Yarım çay bardağı su 2 yemek kaşığı Dr ![]() Krema: 1 paket Dr ![]() 1,5 su bardağı soğuk süt 4 yemek kaşığı vişne reçeli 2 yemek kaşığı vişne likörü Süslemek için: 10 adet vişne tanesi 1 yemek kaşığı Dr ![]() Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ve kakao ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Soğutup enlemesine üçe kesin ![]() Krema: İlk patın üzerine vişne reçeli sürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine kakaoyu çay süzgeci yardımıyla serpin ve vişne taneleriyle süsleyin ![]() Tuna Malzemeler: Pandispanya: 1 poşet Dr ![]() 3 yumurta 7-8 yemek kaşığı su Dolgu: 1,5 su bardağı portakal reçeli 1 limon kabuğu rendesi Krema: 1 poşet Dr ![]() 1 poşet Dr ![]() 4 çay bardağı süt Süsleme: 80 g bitter çikolata 1 çay bardağı yaprak badem (tuzsuz bademleri haşlayıp kabuklarını soyun ve dilimleyin) Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika Dolgu: Portakal reçelini limon kabuğu rendesi ile karıştırıp soğuyan pandispanyanın üzerine yayın ![]() Krema: Çikolatalı sosu 2,5 çay bardağı süt ile 1-2 dakika kaynatarak pişirin ve soğutun ![]() ![]() ![]() ![]() Süsleme: Çikolatayı benmari usulü eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Tropikal Aşk Malzemeler: Pandispanya: 2 poşet Dr ![]() 6 yumurta 1,5 çay bardağı su Yarım çay bardağı Dr ![]() Ananaslı krema: 2 paket Dr ![]() 3 su bardağı soğuk süt 3 su bardağı suyu süzülmüş ve küçük doğranmış ananas Kakaolu krema: 1 paket Dr ![]() 1,5 su bardağı soğuk süt Süsleme: 80 g bitter çikolata Hazırlanışı: Pandispanya:Pandispanya unları yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Her iki pandispanyayı da enlemesine keserek üçer pata ayırın ![]() Ananaslı krema: Vanilinli pasta kremalarını 3 bardak süt ile 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Kakaolu krema: Kakaolu pasta kremasını 1,5 bardak süt ile 2-3 dakika çırparak hazırlayın ![]() ![]() Süsleme: Çikolatayı benmari usulü eritip değişik şekillerdeki ağaç yapraklarının üzerine sürün ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin ![]() ![]() Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın ![]() Slalom Pisti Malzemeler: Pandispanya: 1 poşet Dr ![]() 3 yumurta 2,5 yemek kaşığı Dr ![]() 10 yemek kaşığı su 1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne tanesi Krema: 1 poşet Dr ![]() 1 poşet Dr ![]() 3,5 su bardağı süt Yarım su bardağı hindistan cevizi Dekor: Yarım çay bardağı Dr ![]() 75 g margarin 1 yumurta 1 poşet Dr ![]() 1-1,5 su bardağı un 15 adet (30 g) çifte kavrulmuş yeşil lokum 2 yemek kaşığı buğday nişastası Hazırlanışı: Pandispanya:Pandispanya unu yumurta, kakao ve su ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25-35 dakika Fırından çıkartıp soğumaya bırakın ![]() Krema: Vanilinli pudingi 2,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu karışımı soğuttuğunuz pasta tabanının üzerine yayın ve yemek kaşığının ters tarafı ile çukurlar oluşturun ![]() ![]() Dekor: Kurabiyeleri hazırlamak için pudra şekeri, margarin, yumurta, şekerli vanilin ve un ile yumuşak bir hamur yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C(önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika Kaplumbağayı hazırlamak için lokumları yoğurarak yumuşatın ve nişastayı azar azar ilave ederek yedirin ![]() ![]() ![]() Servisten önce kırmızı kartondan minik bayraklar kesin ve kürdanlara geçirerek pastanın üzerine batırın ![]() ![]() ![]() Aşk Pastası Malzemeler: Pandispanya: 1 paket Dr ![]() 3 yumurta 9-10 yemek kaşığı su 1 su bardağı öğütülmüş ceviz Dolgu: 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı soğuk süt 1 adet muz Krema: 1 paket Dr ![]() 1,5 su bardağı soğuk süt Sos: 1 poşet Dr ![]() 2 çay bardağı su Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Soğutup her ikisini de enlemesine ikiye kesin ![]() Dolgu: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın ![]() ![]() ![]() Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı sütle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın ![]() ![]() ![]() Yılbaşı Güzeli Malzemeler: Pandispanya: 1 poşet Dr ![]() 4 yumurta Yarım çay bardağı su 2 yemek kaşığı Dr ![]() Islatmak için: 4 yemek kaşığı rom Yarım çay bardağı süt Dolgu: 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı suyu süzülmüş vişne taneleri Krema: 1 paket Dr ![]() 1,5 su bardağı soğuk süt Üzeri için: 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı soğuk süt Yarım su bardağı vişne tanesi 80 g bitter çikolata Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ve kakao ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 35-45 dakika İyice soğutup enlemesine ikiye kesin ![]() ![]() Dolgu: Vişne aromalı jöleyi tarifine göre hazırlayın ![]() ![]() Krema: Vanilinli pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() Vişneli jöleyi dolaptan çıkartıp ocağın üzerinde tepsiden ayrılıncaya kadar (erimesine izin vermeden) çok kısa bir süre gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolatalı krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın ve vişne taneleri ile birlikte pastayı süsleyin ![]() Çikolatayı benmari usuli eritip fırça yardımı ile değişik şekillerdeki ağaç yapraklarının üzerine sürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|