Bahçivan Salatası - Bahçivan Salatası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahçivan Salatası - Bahçivan Salatası TarifiBahçivan Salatası - Bahçivan Salatası Hazırlanışı (Salade du Jardinier) Hazırlık : 1 saat Pişirme : 30 dak Malzemeler : (6 kişi için) 1 Kg Kuşkonmaz 250 gr Taze Yeşil Fasulye 1/2 Karnabahar 1 Salatalık 1 demet Turp 1 Göbek Salata 1 adet Kuru Soğan 1 demet Maydanoz 2 dal Tarhun Otu 1 demet Tere Sosu 4 yemek kaşığı Zeytinyağ 1 yemek kaşığı Sirke Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın 1'er santimlik parçalar halinde kesin Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük parçalara bölün![]() Salatalığı ince halkalar halinde kesin (isteğe bağlı olarak kabuklarını soymadan olursa daha iyi) Karnabaharı buket buket ayırın 3-5 dakika kadar kaynar suya sokup çıkarın Göbek salatayı yıkayın İnce şeritler halinde kesin Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin Tüm malzemeleri, 20-30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın Üzerini turplarla süsleyin |
|
|
|