![]() |
TalaŞ BÖreĞİ - TalaŞ BÖreĞİ nasıl Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() TalaŞ BÖreĞİ - TalaŞ BÖreĞİ nasıl TarifiTALAŞ BÖREĞİ Malzemeler : (6 kişi için) 4 Bardak Un 5 yemek kaşığı Yağ 1 fincan Zeytinyağı ½ bardak Su Yeterince Tuz Talaş İçin Gerekenler ½ kg Kuşbaşı Koyun Eti 2 adet Kuru Soğan 1 yemek kaşığı Yağ 1 adet büyükçe Domates ½ kaşık Salça 1 bardak Su 1 Yumurta Sarısı Maydanoz Tuz, Karabiber, Kekik Hazırlanışı : Tencereye, kuşbaşı etin yarısı büyüklüğünde doğranmış etler konur ![]() ![]() Kavrulmuş etin üzerine hem domates hem de salça konulup biraz daha kavrulur ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta, 4 bardak elenmiş una, tuz ve 1 yemek kaşığı yağ ilave edilerek, ılık su ile katıca bir hamur tutulur ![]() ![]() Bu hamur 6 eşit parçaya bölünür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcakken servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|