![]() |
Tavuklu BÖrek - Tavuklu BÖrek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu BÖrek - Tavuklu BÖrek TarifiTAVUKLU BÖREK Malzemeler : (6 kişi için) 3 adet Yufka 125 gr Tereyağ ya da Margarin 1 adet Tavuk Göğsü 1 kase Tavuk Suyu 1 su bardağı dövülmüş Ceviz 1 adet Yumurta Sarısı Kimyon, Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Tavuk göğsünü tuz ve su ile haşlayıp suyunu ayırın ![]() ![]() Diğer tarafta tepsiye üç tane yufkanın her katını eritilmiş yağla yağlayarak kat kat yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazen yufkalar biraz kalın olduğu için yeterince yumuşamayabilir; o zaman biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Kızarınca dilim dilim keserek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|