![]() |
Kesme Çorbası - Kesme Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kesme Çorbası - Kesme Çorbası TarifiKesme Çorbası - Kesme Çorbası Hazırlanışı Malzemeler : (6 kişi için) 1 su bardağı Yeşil Mercimek ½ su bardağı Şehriye yada evde kesilmiş hamur parçaları 2 adet Kuru Soğan 1 tatlı kaşığı Salça 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 su bardağı Etsuyu yada 1 adet etsuyu tableti Tuz, Pul Biber, Nane Hazırlanışı : Mercimekler ayıklanıp, yıkanıp tuzsuz suda haşlanır ![]() ![]() Başka bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağ ve incecik doğranmış soğanlar konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurlar yumuşayınca ateşten indirilir ![]() ![]() Sıcak Sıcak Servis yapınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|