![]() |
Haşlama - Haşlama Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşlama - Haşlama TarifiHaşlama - Haşlama Hazırlanışı Malzemeler : (4 kişi için) Hazırlık : 30 dak ![]() ![]() 1 Kg Koyun ya da Kuzu Eti (kol ya da kürek kısmından, kemikli) 4 adet Patates 3 adet Havuç 1 adet Kereviz (yaprakları dahil) 8 adet Şalgam 2 adet Kuru Soğan Maydanoz, Defne Yaprağı, Kekik Karanfil ince kıyılmış 3 adet Arpacık Soğanı Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Bir tencereye parçalanmış etleri, üstüne çıkacak kadar su ve tuz koyarak kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() Daha sonra, soğan, karanfil, maydanoz, defne yaprağı, kekik, ufak ufak doğranmış tüm sebzeleri tencereye atınız ![]() ![]() ![]() Etleri tabağa alıp etrafını süsleyerek servis yapınız ![]() Suyu da çorba yapmak için kullanılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|