![]() |
Sebzeli Kuzu Haşlama - Sebzeli Kuzu Haşlama Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Kuzu Haşlama - Sebzeli Kuzu Haşlama TarifiSebzeli Kuzu Haşlama - Sebzeli Kuzu Haşlama Hazırlanışı Malzemeler : (6 kişi için) 1 Kg dilimlenmiş Kuzu Budu 1 adet Kuru Soğan 6 adet Patates 3 adet Havuç 3 adet Sivri Biber 5-6 diş Sarımsak Tuz, Kara Biber Hazırlanışı : İri parçalar halinde dilimlenmiş eti düdüklü tencereye koyun ![]() Soğanı ve biberleri bütün olarak, patatesler küçükse bütün, değilse ikiye üçe bölerek, havucu uzunlamasına dörde keserek etlerin üzerine ekleyin ![]() ![]() Tencereyi kapatıp, ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() Sebzeyi, eti ve suyu hep birlikte çukur tabaklarda servis yapın ![]() Dilerseniz kereviz ve limon suyu ekleyebilirsiniz ![]() Eğer suyundan artarsa biraz un ve yumurta ile terbiye yaparak nefis bir çorba da elde edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|