![]() |
Acem Pilavı - Acem Pilavı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acem Pilavı - Acem Pilavı TarifiAcem Pilavı - Acem Pilavı Hazırlanışı Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Pilavlık Pirinç 200 gr Yağ 300 gr Kuşbaşı Koyun Eti 4 su bardağı Su ya da Et Suyu 2 adet Kuru Soğan Tuz, isteğe bağlı Baharatlar Hazırlanışı : Pirinç ılık, tuzlu suya konur ve bekletilir ![]() Koyun eti yağda kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Hepsinin üstüne pirinçler konur ![]() ![]() ![]() Piştikten sonra üstüne 1-2 kaşık katı yağ konur ![]() ![]() Bu tarifi tavuk eti ile de yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|