Elmalı Strudel - Elmalı Strudel Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Strudel - Elmalı Strudel TarifiElmalı Strudel - Elmalı Strudel Hazırlanışı Malzemeler: Dolgu: 3 adet orta boy elma 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı su 1 su bardağı dövülmüş ceviz Yarım su bardağı fındık Yarım su bardağı kuru üzüm 1 çay kaşığı tarçın Hamur: 150 g eritilmiş margarin 1 çay bardağı toz şeker 1 yumurta sarısı 1 çay bardağı süt 1 poşet Dr Oetker Sade Kek Karışımı1 yumurta akı Üzeri için: 1 yemek kaşığı Dr Oetker Pudra ŞekeriHazırlanışı: Dolgu: Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayın Toz şeker ve su ile suyunu çekinceye kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirin Ceviz, fındık ve kuru üzümü ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirin Ocaktan alıp tarçını ilave edin ve soğumaya bırakın Hamur: Margarin, şeker, yumurta sarısı, süt ve sade kek karışımı ile yumuşak bir hamur hazırlayın Hamuru dört eşit parçaya ayırın ve her birini merdane ile 1’er cm kalınlığında açın Üzerlerine elmalı içi paylaştırarak yayın ve rulo şeklinde sarın Yağlanmış tepsiye koyup üzerlerine yumurta akı sürün ve pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 165°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 165°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dakika Soğuduktan sonra üzerlerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin
|
|
|
|