İkinci Bahar - İkinci Bahar Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İkinci Bahar - İkinci Bahar Tarifiİkinci Bahar - İkinci Bahar Hazırlanışı Malzemeler: Hamur: 1 yumurta 100 g margarin 1 çay bardağı toz şeker 1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin1,5-2 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu1,5 yemek kaşığı Dr Oetker KakaoÜzeri için: 1 tatlı kaşığı hindistancevizi 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı fındık kırığı Hazırlanışı: Hamur: Yumurta, margarin, toz şeker, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ilave edin ve iyice yoğurun Her iki hamuru da 0,5 cm kalınlığında açın Kakaolu hamurdan ağaç gövdesi şekli çıkartın ve yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisinin alt kısmına yerleştirin (üst kısmına yapraklar dizilecek) Kalan hamurlardan kalıp yada bıçak yardımı ile değişik yaprak şekilleri kesin Üzerlerine su sürün, hindistancevizi, toz şeker ve fındık kırığı serpin Bu iki renkli yaprakları ağaç gövdesinin üst kısmına dağınık bir şekilde (ağaç dalları gibi), dıştan içe doğru sıralayın Üzerlerine tekrar su sürün, ikinci sıra yaprak dizin ve pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika |
|
|
|