![]() |
İncirli Rulolar - İncirli Rulolar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncirli Rulolar - İncirli Rulolar Tarifiİncirli Rulolar - İncirli Rulolar Hazırlanışı Malzemeler: Dolgu: 1 yumurta 2 yemek kaşığı süt Yarım çay bardağı toz şeker 1 çay kaşığı Dr ![]() 1 çay kaşığı tarçın 4-5 adet küçük küpler halinde doğranmış kuru incir Yarım çay bardağı kuru üzüm Yarım çay bardağı öğütülmüş tuzsuz badem Hamur: 1 yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt 1 çay bardağı Dr ![]() 2,5-3 su bardağı un 1 poşet Dr ![]() Üzeri için: 2 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Dolgu: Yumurta, süt, şeker, kakao ve tarçını iyice karıştırıp incir, kuru üzüm ve bademleri ekleyin ![]() Hamur: Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın ![]() Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın ![]() ![]() ![]() Tarçın ve şekeri karıştırın ve bu karışımla buzluktan çıkardığınız ruloları bulayın ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika |
![]() |
![]() |
|