![]() |
Tavuklu Ekmek - Tavuklu Ekmek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Ekmek - Tavuklu Ekmek TarifiTavuklu Ekmek - Tavuklu Ekmek Hazırlanışı Malzemeler: Hamur: 3 su bardağı un 1 poşet Dr ![]() 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık su Üst malzeme: 1 adet kuru soğan 2 adet yeşil biber 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet domates 200 g göğüs eti 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 su bardağı rendelenmiş kaşar Hazırlanışı: Hamur: Mayayı un ile karıştırın ![]() ![]() ![]() Üst malzeme: Soğan ve biberleri ince dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ellerinizi yağlayıp hamuru kaptan alın ve 33 cm çapındaki tepsiye yayın ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika Pişirmenin 20’nci dakikasında üzerine kaşar rendesini serpin ve pişirmeye devam edin ![]() |
![]() |
![]() |
|