Aşk Pastası - Aşk Pastası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşk Pastası - Aşk Pastası TarifiAşk Pastası - Aşk Pastası Hazırlanışı Malzemeler: Pandispanya: 1 paket Dr Oetker Pandispanya Un 3 yumurta 9-10 yemek kaşığı su 1 su bardağı öğütülmüş ceviz Dolgu: 1 poşet Dr Oetker Krem Şanti1 su bardağı soğuk süt 1 adet muz Krema: 1 paket Dr Oetker Vanilinli Pasta Kreması1,5 su bardağı soğuk süt Sos: 1 poşet Dr Oetker Meyveli Sos2 çay bardağı su Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın Cevizleri ilave edip 1 dakika daha çırpın Yağlı kağıt serilmiş 25x25 cm ölçülerindeki kare tepsiye ve küçük kalp kalıba paylaştırıp pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Soğutup her ikisini de enlemesine ikiye kesin ![]() Dolgu: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın Bu şantiden süslemek için 1 su bardağı ayırıp kalanının içine çatalla ezdiğiniz muzu ilave edin ve iyice karıştırın Kare patın üzerine muzlu dolgunun 2/3’ünü sürün ve ikinci kare patı kapatın![]() Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı sütle çırpın Bir miktarıyla kare pastanın üzerini kaplayın Kalp şeklindeki pata kalan muzlu krem şantiyi sürüp üzerine ikinci patı kapatın Kare pastanın üzerine yerleştirip kalan pasta kremasıyla kaplayın Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın Ayırdığınız krem şantinin içine 2 yemek kaşığı koyup iyice çırpın ve pastayı süsleyin Kalan sosu kalbin üzerine yayın
|
|
|
|