![]() |
Hamsili Pilav - Hamsili Pilav Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsili Pilav - Hamsili Pilav TarifiHamsili Pilav - Hamsili Pilav Hazırlanışı Malzemeler : (6 kişi için) 750 gr hamsi, 1 ½ Su Bardağı Pirinç 2 tane kuru soğan, 1 yemek kaşığı Tereyağ (yada sıvı yağ isteğe göre), 2 Su Bardağı Su 1 yemek kaşığı Kuş Üzümü, 1 yemek kaşığı Dolmalık Fıstık, Yani Bahar, Tuz, Pul Biber Hazırlanışı : Hamsileri kılçıklarını çıkarıp ayıklayarak yıkayın, süzülmeye bırakın ![]() Tencerede tereyağını eritin, dolmalık fıstıkları ve incecik kıyılmış soğanları bu yağda kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Dizerken ortadan başlayın ki hamsiler güneş gibi dizilsin ve görüntü güzel olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcakken Servis Yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|