![]() |
Şehzade Pilavı - Şehzade Pilavı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şehzade Pilavı - Şehzade Pilavı TarifiŞehzade Pilavı - Şehzade Pilavı Hazırlanışı Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Pirinç 3 su bardağı Su 2 yemek kaşığı Antep Fıstığı 2 yemek kaşığı Badem 2 yemek kaşığı Kuru Üzüm 1 çay kaşığı Tarçın 1 çay kaşığı Limon Suyu 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 yemek kaşığı Sıvı Yağ Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Ayıklanıp yıkanmış pirinci, tuzlu ve sıcak suda iki saat bekletin ![]() Yıkayıp, suyunu süzün ![]() ![]() Tencereye tereyağı ve sıvıyağı alın ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pilavı pişmeye bırakın ![]() ![]() ![]() Sıcakken servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|