![]() |
Kokos - Kokos Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kokos - Kokos TarifiKokos - Kokos Tarifi Malzemeler: Hamur: 2 yumurta 2 yumurta sarısı 150 g margarin 1,5 çay bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı süt Yarım çay bardağı Dr ![]() 2 yemek kaşığı rom 1 poşet Dr ![]() 1,5 su bardağı un 1 poşet Dr ![]() Hindistancevizli karışım: 2 yumurta akı 1,5 çay bardağı Dr ![]() 3 su bardağı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı Malibu Krema: 2 muz 1 limonun suyu 1 paket Dr ![]() 1,5 su bardağı soğuk süt Yarım çay bardağı hindistancevizi Hazırlanışı: Hamur: 2 yumurta, 2 yumurta sarısı, margarin, toz şeker, süt, kakao, rom, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu mikser ile 2-3 dakika çırpın ![]() Hindistancevizli karışım: Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın ![]() ![]() ![]() Hamurun yarısını 25x12 cm ölçulerindeki yağlanmış baton kek kalıbına dökün, üzerine hindistancevizli karışımı yayın ve kalan hamuru döküp pişirin ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 55-65 dakika 20'nci dakikada fırının kapağını açıp kekin ortasına bir bıçak yardımı ile uzunlamasına 2 cm derinliğinde bir yarık açın ![]() Pişirdiğiniz keki soğutup kalıptan çıkartın ![]() Krema: Muzlardan birini küçük parçalara, diğerini de dilim dilim doğrayın ve limon suyuna bulayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine hindistancevizi serpin ve dilimlenmiş muzları sıralayın ![]() |
![]() |
![]() |
|