Çikolatalı Kup - Çikolatalı Kup Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Kup - Çikolatalı Kup TarifiÇikolatalı Kup - Çikolatalı Kup Tarifi Malzemeler: Mousse: 1 paket Dr Oetker Çikolatalı Mousse2,5 çay bardağı soğuk süt Beze: 3 yumurta akı 2 su bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri1 yemek kaşığı mısır nişastası 1 yemek kaşığı rom 1 yemek kaşığı Dr Oetker KakaoHazırlanışı: Mousse: Çikolatalı Mousseu 2,5 çay bardağı süt ile çırparak tarifine göre hazırlayın 12 adet cam kase veya kadehlere paylaştırın ve buzdolabına kaldırın Beze: Yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın Üzerine pudra şekeri ve nişastayı azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin Romu da ilave ettikten sonra 1 dakika daha çırpın Bu karışımın yarısını krema torbası yardımı ile yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine küçük noktalar halinde sıkın (1 cm çapında) Kalan kremaya kakao ilave edip iyice karıştırın Bu kremayı da aynı şekilde sıkıp pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 10-15 dakika Elde ettiğiniz bu iki renk bezeleri servise hazır olan çikolatalı mousseların üzerlerine tepeleme doldurun
|
|
|
|