|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| dolmasi, hindi, kestaneli, tarifi |
KESTANELİ HİNDİ DOLMASI - KESTANELİ HİNDİ DOLMASI Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KESTANELİ HİNDİ DOLMASI - KESTANELİ HİNDİ DOLMASI TarifiKESTANELİ HİNDİ DOLMASI - KESTANELİ HİNDİ DOLMASI Tarifi Malzemeler : (6 kişi için) 2 Kg'lık bir adet Hindi 8 su bardağı Su ½ yemek kaşığı Tuz Salçası İçin 80 gr sadeyağ (4 yemek kaşığı) 2 adet orta büyüklükte Kuru Soğan 1 kahve fincanı domates salçası yada 2 adet irice Domates 2 su bardağı Hindi Suyu Kestaneli İç Pilav 375 gr Pirinç (1,5 su bardağı) 250 gr Kestane 1 adet orta boy Kuru Soğan 60 gr sadeyağ (3 yemek kaşığı) 1 yemek kaşığı Çam Fıstığı 2 yemek kaşığı Kuş Üzümü Tuz, Karabiber, Yeni Bahar, Tarçın Hazırlanışı : Temizlenmiş hindi 8 bardak su ile tencereye konur ve etleri yumuşayıncaya kadar kaynatılır Bu arada suyun ısınmasıyla oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alınır![]() Sonra yağın içine soğanlar çentilerek pembeleşinceye kadar tutulur Domates kullanılacaksa, üstüne domateslerde konur Domatesler kavrulduktan sonra hindi suyu ilave edilir (eğer salça kullanılıyorsa, bu safhada sulandırılmış salça ilave olunur)![]() Sonra, Hindi bir tepsiye konur Üzerine bu salça dökülerek fırına konur Diğer yanda, İç Pilav hazırlanır 2 silme yemek kaşığı yağ içine 1 adet soğan çentilir Çam fıstıkları da atılarak kavrulur Daha sonra pirinç ilave olunur ve 10 dakika kadar kavrulur Bu arada Kestaneler hafifçe yumuşayacak ama dağılmayacak şekilde haşlanır ![]() Sonra pirinçlere silme 1 çay kaşığı karabiber, tarçın, bahar, Kuş Üzümü tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve Kestaneler ilave edilir Üzerine 1,5 bardak su ilave edilir 20 dakika kadar kaynatılır![]() Fırından çıkarılan Hindinin içine pilav doldurulur 10 dakika daha fırına atılır![]() Servise getirilirken hindinin ayakları alüminyum folyo ile süslenebilir
|
|
|
|