Piti Kebabı - Piti Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piti Kebabı - Piti Kebabı TarifiPiti Kebabı - Piti Kebabı Tarifi KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 45-50 dk Malzemeler: 500 gr kuşbaşı koyun eti 1 su bardağı nohut 4 yufka Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Nohutları akşamdan ıslatın Suyunu değiştirip iyice haşlayın ve süzün Nohutların kabuklarını soyup bir kâseye alın![]() * Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle tatlandırıp bir tencereye alın Az su ilave ederek iyice pişirin Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin![]() * Yufkaları sac üzerinde kızartıp küçük parçalara ayırın ve bir tepsiye yayın Üzerine kalan et suyunu gezdirin Et ve nohudu harmanlayıp yufkaların üzerine yayın Servis tabaklarına paylaştırıp servis yapın
|
|
|
|