Testi Kebabı - Testi Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Testi Kebabı - Testi Kebabı TarifiTesti Kebabı - Testi Kebabı Tarifi Malzemesi: 1 adet Testi 3 kğ Kuşbaşı et1 kg Domates300 gr Sarımsak200 gr Sivri biber200 gr TereyağıKarabiber,tuz Yapılışı: Doğranmış domates,sivri biber ve sarımsak kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır Yeterince tuz ilave edilir Testi içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme testinin içerisine doldurulur En üste tereyağı konulur Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapılır
|
|
|
|