Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantı, pirinçli, tarifi

Pirinçli mantı - Pirinçli mantı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli mantı - Pirinçli mantı Tarifi



Pirinçli mantı - Pirinçli mantı Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı un
1 su bardağı su
15 su bardağı et suyu

İç malzemesi:
1 su bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1 adet soğan
1/2 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz karabiber

Hazırlanışı: Un tuz su yoğrularak çok sert bir hamur yapılır Diğer tarafta soğan küçük küçük doğranır, yağda pembeleşene kadar kavrulur Pirinçler ilave edilir ve bir iki dakika daha kavrulur Su tuz karabiber eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir Ateşten aldıktan sonra maydanoz ilave edilir Hamur açılır küçük kareler halinde kesilir Ortalarına iç malzemesi konur Karelerin dört kenarından tutarak ortada birleştirilir 200 dereceye ayarlanmış fırında 50 dakika pişirilir Üzerine 15 su bardağı et suyu dökülür, sade veya yoğurtla birlikte servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.