Kadinbudu KÖfte :d |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadinbudu KÖfte :dMalzemeler ; 4 kişi için 750 gr Kıyma 2 adet Kuru Soğan 1 kahve fincanı Pirinç 2 yemek kaşığı ve 1 bardak Yağ 4 adet Yumurta 1,5 bardak Su Tuz, Karabiber Bir tavada 2 kaşık yağda çentilmiş 2 adet Soğan hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur Kavrulmuş soğanlara 1,5 bardak su, 1 kahve fincan Pirinç, 2 tatl kaşığı tuz ilave edilir ve pirinçler iyice yumuşuncaya kadar kaynatılır Soğumaya bırakılır![]() Kıymanın yarısı, yağsız bir tencerede suyunu salıp, çekene kadar kavrulur (isteğe bağlı) Bu kıyma diğer yarıya ilave edilir Hepsi birlikte iyice yoğrulur ve robottan geçirilir İçine 2 yumurta, karabiber, tuz ve pirinçli karışım ilave edilir Hepsi birlikte yoğrulur Pirinçli kıymadan küçük topaklar alınıp, iki avuç arasında yuvarlanır Oval yassı köfteler haline getirilir 2 adet Yumurta bir tabakta iyice çırpılır Köfteler, bu yumurtalara batırılarak, kızgın yağda kızartılır
|
|
|
|