Hindistancevizli Kek I |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizli Kek IHindistancevizli Kek I Malzemeler 225 gr tereyağ veya margarin(15 çorba kaşığı) 225 gr tozşeker (1 su bardağı) 225 gr un (2 su bardağı) 4 Adet yumurta 50 gr hindistan cevizi 450 gr krema Birkaç dilim ananas Hazırlanışı Fırını 180 derecede ısıtın Şeker ve yağı mikserde karıştırın Yumurtaları ilave edip yeniden karıştırın İyice yumuşak bir karışım elde edince unla hindistan cevizini ekleyin Metal bir kaşıkla dairesel hareketler çizerek karıştırın İki adet yuvarlak kek kalıbının dibine yağlı kağıt yerleştirin Hamuru iki eşit parça halinde kalıplara boşaltın Önceden ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin Kalıpları fırından çıkarın ve 5 dakika soğutun Daha sonra kalıpları ters çevirin ve yağlı kağıtları çıkarın Kremanın içine dilimlenmiş ananasları katın ve yarısını keklerden birinin üzerine sürün Diğer keki de üzerine yerleştirdikten sonra kalan kremayı kekin çevresine ve üzerine sürün
|
|
|
|