Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
musakkası, patlıcan

PatLıcan Musakkası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

PatLıcan Musakkası



1 buyuk boy patlican
200 gr orta yagli kiyma
1 sogan, ince dilimlenmis
1 veya 2 sarimsak, *dilimlenmis
1/4 kirmizi biber, dogranmis
1/2 carliston biber, dogranmis
2 taze sogan, dogranmis
4 yemek kasigi ezilmis domates, konserve
Tuz
Karabiber
1/2 kap cicek yagi (bunun yerini degisitirip en alta aldim)

Patlicanin kabuklarini yukaridan asagi seritler halinde ayiklayin 1 cm kalinliginda yassi dilimler yapin, onlarida dort parmak uzunlugunda parcalara bolun

Plastik bir kaba koyucaginiz tuzlu su icinde 30 dakika bekletin Siyah suyu ciksin Kagit havlu icine koyarak suyunu alin

Cicek yagini buyuk boy bir tava icine koyarak, patlicanlarin her iki tarafini yakmadan kizartin

Bu arada baska bir tava icinde kiymayi sogan, sarimsak, domates, tuz ve karabiber ile birlikte pisirin Uzerine, kirmizi biber, yesil biber ve taze soganlari ekleyip, 5-6 dakika daha pisirin

Kizarmis patlicanlari, genis alcak kenarli kapakli bir tencereye dizin Uzerlerine pisirmis olan kiymali harcini esit sekilde doseyin Kapagini yarim kapiyarak, orta hararetli ocakta 15 dakika pisirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.