PatLıcan Musakkası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
PatLıcan Musakkası1 buyuk boy patlican 200 gr orta yagli kiyma 1 sogan, ince dilimlenmis 1 veya 2 sarimsak, *dilimlenmis 1/4 kirmizi biber, dogranmis 1/2 carliston biber, dogranmis 2 taze sogan, dogranmis 4 yemek kasigi ezilmis domates, konserve Tuz Karabiber 1/2 kap cicek yagi (bunun yerini degisitirip en alta aldim) Patlicanin kabuklarini yukaridan asagi seritler halinde ayiklayin 1 cm kalinliginda yassi dilimler yapin, onlarida dort parmak uzunlugunda parcalara bolun![]() Plastik bir kaba koyucaginiz tuzlu su icinde 30 dakika bekletin Siyah suyu ciksin Kagit havlu icine koyarak suyunu alin![]() Cicek yagini buyuk boy bir tava icine koyarak, patlicanlarin her iki tarafini yakmadan kizartin ![]() Bu arada baska bir tava icinde kiymayi sogan, sarimsak, domates, tuz ve karabiber ile birlikte pisirin Uzerine, kirmizi biber, yesil biber ve taze soganlari ekleyip, 5-6 dakika daha pisirin![]() Kizarmis patlicanlari, genis alcak kenarli kapakli bir tencereye dizin Uzerlerine pisirmis olan kiymali harcini esit sekilde doseyin Kapagini yarim kapiyarak, orta hararetli ocakta 15 dakika pisirin![]() |
|
|
|