> Pastırmalı Tarak Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Pastırmalı Tarak KebabıMALZEMELER 500 gr dondurulmuş veya taze tarak, ikiye bölünmüş 150 ml tavuk suyu Tuz ve karabiber 3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz 1 diş sarımsak, iyice doğranmış 10 ince dilim çemensiz pastırma 40 gr tereyağı, eritilmiş 4 limon parçası, süslemek için HAZIRLANIŞI Ayıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın![]() Orta ateşte bir taşım kaynatın Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin Karidesleri iyice süzün ve kurulayın![]() Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın![]() Izgarayı yüksek ateşte ısıtın ![]() Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin ![]() Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün 10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin![]() Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın ![]() ALTERNATİF: Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz Karideslerin arasına defne yaprakları, soğan dilimleri ve limon parçalan da konabilir![]() SERViS ÖNERiLERi: Karışık yeşil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapın |
|
|
|