Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, salçalı

salçalı biftek

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

salçalı biftek



malzemeler:


1kg biftek, kasabınıza salçalı biftek yapacağınızı belirtin

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

3 baş kuru soğan

1 su bardağı kaynamış su

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

hazırlanması:


2 yemek kaşığı zeytinyağını yayvan bir tencereye koyun tencereyi ocağa alıp biftekleri tek sıra halinde tencerenin dibine yerleştirin bir maşayla çevirerek her iki tarafını kızartın kızaran etleri tencerenin bir köşesine alıp diğer tarafta kalan etlerin de altını üstünü aynı şekilde kızartın

bu arada 3 soğanı soyup bütün olarak etlere ilave edin etler bıraktığı suyu çekinceye kadar ara sıra çevirmek suretiyle pişirmeye devam edin

etler suyunu çektikten sonra 3 su bardağı kaynamış suyu etlerin üzerine döküp yumuşayana kadar pişirin

salçayı sıcak suyla ezip karabiberi ve tuzu ilave edin etleri fırın kabına yerleştirin üzerine salçalı karışımı dökün üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200Clik fırında 15 dakika tutun servis yaparken pilav, patates püresi ve et birlikte sunulabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.