![]() |
> Brezilya Usulü Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Brezilya Usulü PilavMalzemeler: 250 gram soyulmus karides 2 su bardagi pirinç 1 tatlikasgi salça 1 dis sarimsak 2 adet sogan 300 gr sulu domates 6 çorba kasigi zeytinyagi 600 gr etsuyu tereyagi ya da margarin toz kirmizi biber maydanoz tuz 4 Kisilik Yapilisi: Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatin ![]() Sonra tencerenin agzini kapatip 200 derecelik firinda yaklasik 15 dakika birakin ![]() ![]() Bu arada soganlari ve soyulmus sarimsaklari ince ince kiyip, 4 çorbakasigi zeytinyaginda öldürün ![]() Kaynar suda birkaç dakika beklettiginiz domatesleri soyun, ikiye dograyip çekirdekli kismini temizleyip, çikarin, seritler halinde dograyin ![]() Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pisirin ![]() Bu arada karidesleri iki çorbakasigi zeytinyaginda çevirin ![]() Bir kapta, çatal yardimiyla pirinçleri ayirin ve ceviz büyüklügünde tereyagi veya margarini katin ![]() ![]() Karisima aci toz kirmizi biber ilave edip karistirin ![]() ![]() ![]() ![]() Sicak servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|