![]() |
Kaymaklı Cevizzade - 8 kişilik Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymaklı Cevizzade - 8 kişilik TarifiMalzemeler Harcı için: 250 gr ![]() Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 adet hazır yufka Yapılışı Hazırlanma süresi 20 dk Pişme süresi 30 dk * Tezgahın üzerine birinci yufkayı serip, üzerine ikinci yufkayı kapatın ![]() ![]() * Üzerine, iri dövülmüş ceviz içini serpiştiirn ![]() * Yufkaların uçlarını birbirine değecek şekilde ortada toplayıp zarf şekli almasını sağlayın ![]() * Yufkanın bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın ![]() ![]() * 2 yemek kaşığı tereyağını kızdırdıktan sonra tepsideki hamurların üzerine gezdirin ![]() * 175 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarana kadar, 30-35 dk pişirin ![]() Şurup için, * Şeker ve suyu orta ateşte pişirip, kaynamaya başladıktan 1-2 dk sonra ocaktan alın ![]() ![]() * Fırından çıkardığınız sıcak cevizzadelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin ![]() * Şurubunu çekmesi için 15-20 dk bekleyip servise sunun ![]() Afiyet Olsun! ![]() |
![]() |
![]() |
|