ARMUT TATLISI Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ARMUT TATLISI TarifiMalzemeler 1 ADET LİMON 3 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER 6 ADET ARMUT LİMON SUYU VE BEYAZ ŞARAP 12 ADET KARANFİL Yapılışı ARMUTLARI SOYUP İKİYE BÖLDÜKTEN SONRA ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARIN ÜZERLERİNE 2ŞER KARANFİL BATIRIN VE KARARMAMALARI İÇİN BİRAZ LİMON SUYU DAMLATIN BİR BARDAK SUYU 3 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER VE BİRAZ LİMON KABUĞU RENDESİ İLAVE EDİP, KABUKLAR ŞEFFAFLAŞINCAYA KADAR KAYNATIN 2 KAŞIK NİŞASTA İLAVE EDİP,KOYULAŞTIRIN LİMON SUYU VEYA BEYAZ ŞARAPLA ÖĞÜTÜLMÜŞ KARANFİL DE İLAVE EDEREK TADLANDIRIN ARMUTLARI BU KARIŞIM İÇİNDA DAĞILMAMALARINA ÖZEN GÖSTEREREK HAŞLADIKTAN SONRA TEKER TEKER SERVİS YAPACAĞINIZ TABAĞA KOYUN GERİ KALAN SOSU ÜZERİNE DÖKÜP SOĞUTUN SERVİS YAPMADAN ÖNCE ÜZERİNE RENDELENMİŞ BİTTER ÇİKOLATA SERPİŞTİRİN
|
|
|
|