Hunkar Beğendi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hunkar BeğendiBeşamel sos malzemesi: 3-4 patlıcan 3 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz Et malzemesi: 1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş 2 diş sarımsak,doğranmış 1 çorba kaşığı un 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası tuz karabiber Sosun hazırlanması: 1 Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin Közlendikten sonra soyup ezin![]() 2 Un ve tereyağını kavurun![]() 3 Sütü azar azar yedirin![]() 4 Tuzu ekleyin![]() 5 Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın 6 Tüm karışımı çukur bir tabağa alın![]() Etin hazırlanması: 1 Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin![]() 2 Unu ekleyin![]() 3 Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin![]() 4 Etleri bir borcama koyun![]() Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin![]() 4 kişilik |
|
|
|