ÜÇ Renklİ BÖrek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ÜÇ Renklİ BÖrek![]() Üç Renkli Börek Malzemeler *4 yufka *1 çay bardağı sıvıyağ *2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış *250gr pastırma *1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış *üstüne sürmek için yumurta sarısı Hazırlanması: Birinci yufkayı masaya serip yağlayın İkinci yufkayı üzerine serip yağlayın *Havucu ikinci yufkanın üzerine yayın![]() *Üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın *Ispanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayın *Dördüncü yufkayı serip yağlayın *Pastırmaları bütün olarak dördüncü yufkanın üzerine dizin ![]() *Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın (içi kenarlardan taşmasın), daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp ikiye bölün ![]() *İki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun, üzerine yumurta sürüp 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin
|
|
|
|