Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, şiş

şiş kebabı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

şiş kebabı



şiş kebabı




Gereçler:
1 kg kuzu eti ( but tarafı)
3 adet orta boy kebap pidesi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak et suyu
Garnitürü: 9 adet yeşil sivribiber
3 adet domates 2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
750 gr yoğurt
Yapılışı:
1 Kuzu budunu kemik ve sinirlerinden temizledikten sonra 3 cm büyüklüğünde kuşbaşı doğrayın Yağ ve süt karışımında 2 gece bekletin Şişlere geçirmeden 1-2 saat önce soğan suyu, tuz ve karabiber karıştırın
2 Domatesleri dikine dört parçaya, biberleri de iki, veya üçer parçaya bölün Domates, biber ve etleri ayrı ayrı şişlere geçirin Hepsini çevire çevire pişirin
3 Pideleri yağladıktan sonra ızgarada kızartın İki parmak genişliğinde kare biçiminde doğrayın Et suyunu ekleyip 5 dakika buharlaştırıp kabarmasını sağlayın
4 pideleri 9 tabağa bölüştürün Üzerlerine önce çırpılmış yoğurdu dökün; sonra da etlerle domates ve biberleri koyup kırmızı biberli yağ gezdirin Bir iki dakika fırında ısıtıp servis yapın

afiyet olsunnnnnnnnnnnn

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.