06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
HasanpaŞa KÖftesİ
Malzeme:
1/2 kg orta yağlı kıyma,
4 adet patates,
1 adet soğan,
2 dilim ekmek içi,
yarım demet maydanoz,
250 gr süt,
200 gr kaşar peyniri,
1 kaşık salça,
1 kaşık sıvıyağ,
tuz, karabiber,
kimyon,
Tarif:
Soğanları ve maydanozları çok ince kıyın Ekmek dilimlerini biraz suyla ıslatıp sıkarak sularını süzdürün Kıymayı soğan, ekmek içi, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonla beraber iyice yoğurun Bu köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar alarak yuvarlayın ve başparmağınızla ortasına bastırıp hafifçe çukurlaştırın Bu köfteleri yağlanmış bir tepsiye dizip 180-200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin
Patatesleri haşlayıp, soyun ve ezin Üzerine süt, kaşar peynirinin yarısı ve biraz tuz ekleyerek iyice karıştırarak püre haline getirin Fırından çıkardığınız köftelerin üzerine püreyi yayıp, köftelerin çukurlarına dolmasını sağlayın Bir kaşık salçayı su ile ezerek hepsinin üstünde gezdirin
Kalan kaşar peynirini rendeleyip tepsinin üzerine serpiştirin Fırında kaşar peyniri pembeleşene kadar kızartıp sıcak olarak servis yapın
|
|
|