Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgurlu, köfte

Bulgurlu KÖfte

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgurlu KÖfte



BULGURLU KÖFTE

Malzeme:

500 gr ince çekilmiş yağsız kıyma,
500 gr ince bulgur,
2 adet kuru soğan,
5 bardak et suyu,
1 adet yumurta,
1 kaşık salça,
1 kaşık tereyağı,
tuz,
karabiber,
pul biber,
Tarif:

Soğanlardan biri ince ince kıyılır Kıyılan soğana, kıyma ve bulgur, tuz ve biber eklenip, yoğrulmaya başlanır Bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurulmaya devam edilir Bulgurların çabuk yumuşaması istenirse yoğurulken bir miktar su katılabilir Bulgurlar yumuşadıktan sonra yumurta katılarak bir süre daha yoğurulur Yoğurma işi tamamlandıktan sonra avuç içi ile istenilen şekilde köfteler yapılır Yapılan köfteler kaynamakta olan et suyuna katılır Orta ateşte 25-30 dakika haşlanır Ayrı bir yerde diğer soğan incecik kıyılarak küçük bir tavada tereyağı ve salça ile kavrulur ateşten yeni indirilmiş köftelere eklenir Biraz dinlendirildikten sonra yemek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.