06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu KÖfte
BULGURLU KÖFTE
Malzeme:
500 gr ince çekilmiş yağsız kıyma,
500 gr ince bulgur,
2 adet kuru soğan,
5 bardak et suyu,
1 adet yumurta,
1 kaşık salça,
1 kaşık tereyağı,
tuz,
karabiber,
pul biber,
Tarif:
Soğanlardan biri ince ince kıyılır Kıyılan soğana, kıyma ve bulgur, tuz ve biber eklenip, yoğrulmaya başlanır Bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurulmaya devam edilir Bulgurların çabuk yumuşaması istenirse yoğurulken bir miktar su katılabilir Bulgurlar yumuşadıktan sonra yumurta katılarak bir süre daha yoğurulur Yoğurma işi tamamlandıktan sonra avuç içi ile istenilen şekilde köfteler yapılır Yapılan köfteler kaynamakta olan et suyuna katılır Orta ateşte 25-30 dakika haşlanır Ayrı bir yerde diğer soğan incecik kıyılarak küçük bir tavada tereyağı ve salça ile kavrulur ateşten yeni indirilmiş köftelere eklenir Biraz dinlendirildikten sonra yemek servis yapılır
|
|
|