![]() |
> Kaymakli Salata |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Kaymakli SalataMalzemeler: Salatalık 4 adet (soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve küp halinde doğranmış) Sirke Yarım çay kaşığı (Beyaz sarap sirkesi tercih edilir) Sofra Tuzu 5 çay kaşığı Yumurta 3 lop Kaymak 4 çorba kaşığı Sirke (garnitür için) 1 ![]() Hardal 1 çay kaşığı Şeker 1/4 çay kaşığı Beyaz karabiber çay kaşığı ucuyla Marul yaprağı 4-6 adet Dereotu (kıyılmış) 1 çorba kaşığı Yapilisi: Salatalığı, sirke ve tuzla birlikle derin bir kaseye koyun ![]() Salatalık suyunu bırakıncaya kadar oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin ![]() ![]() Yumurtaların beyaz kısımlarını ayırın ve uzun çubuklar halinde kesin, salatalığa karıştırın ![]() Tahta bir kaşıkla yumurta sarılarını tel bir süzgeçten geçirip ezerek salatalıkların üzerine dökün ![]() Kaymağı, beyaz şarap sirkesini, hardalı, şekeri ve beyaz karabiberi bulamaç yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Salatayı marul yaprakları üzerine koyarak dereotunu serpin ve çok iyi soğutulmuş olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|