Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dürüm, kavurma

Et Kavurma ve Dürüm

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Kavurma ve Dürüm



(5-6 kişilik)

Malzeme Listesi:
  • 1 kilogram kuşbaşı et (Ben yarısını koyun yarısını dana eti olarak tercih ediyorum)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kimyon,tuz
  • Koyun eti kullanmıyorsanız ve etiniz yağsız ise yarım çay bardağı zeytinyağı veya 25-30 gram tereyağı
Yapılışı:

Eti rendelenmiş soğan ile beraber düdüklü tencereye koyun Yağ ilave edecekseniz yağı da koyarak yaklaşık 45 dakika-1 saat pişirin Etiniz sulu olarak kalmış ise düdüklü tencerenizin kapağı açık olarak ocağın kuvvetini arttırarak suyunu çekip yağına kalana kadar pişirinSuyunu tamamen çekecek Tuzunu ve baharatlarını ilave ederek hafif pembeleştirin Etiniz tel tel olup ayrılmaya başlayacak

Pişmiş yumuşacık etlerinizi dürüm ekmeklerinin içine beraberinde turşu, doğranmış soğan, domates dilimleri ile rulo yaparak servis yapın

Arzu ederseniz pilav üzeri olarak da yiyebilirsiniz

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.