Firinda KÖfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Firinda KÖfteFIRINDA KÖFTE Malzeme: 1/2 kg kıyma, 2 adet tavuk göğsü, 2 dilim ekmek içi, 250 gr mantar, 1 baş soğan, 2 adet domates, tuz, karabiber, Tarif: Ekmek içini suyla ıslatıp suyunu sıkın Soğanı rendeleyin Kıyma, ekmek içi, tuz, karabiber ve soğanı bir kabın içinde iyice yoğurup köfte hamuru yapın Mantarları yıkayıp, haşlayın Küçük parçalar halinde doğrayıp tuz ve karabiber ekleyip karıştırın Tavuk göğüslerini haşlayıp, ufak parçalara ayırın Hazırladığınız köfte hamurunu sert bir zemin üzerinde merdane ile açıp içine mantar ve tavuk karışımını yayın Köfte hamurunu rulo şeklinde sarın Yağlanmış bir tepsiye yerleştirerek fırına verin 20 -25 dakika kadar pişirdikten sonra, üzerine iki adet rendelenmiş domates döküp tekrar fırınlayın On dakika kadar pişirip servis yapın
|
|
|
|